Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Sokféleség az asztalunkon: a hüvelyes növények szerepe az étkezésben


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: ESSRG Kft.

Cím: 1053 Budapest, Ferenciek tere 2., 1. em. balra (Impact Hub Budapest) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
19:00-20:30
Szabad helyek száma: 39
A jelentkezés lezárult.


Kóstolóval egybekötött kötetlen beszélgetés és recept cserebere, amely a hüvelyes növények (pl. babfélék, zöldborsó, lencse, csicseriborsó) változatosságára, és étkezésben betöltött szerepére hívja fel a figyelmet. A hüvelyesek fontos fehérjeforrást jelentenek számunkra, és a húsokhoz képest kevesebb szén-dioxid kibocsátással termelhetők meg. Ráadásul termesztésük sok esetben javítja a talaj nitrogén-megkötő képességét, így ökológiai szempontból is előnyösek. Mégis, a zöldbabfőzeléken és a borsólevesen kívül alig találkozunk velük a mindennapi étrendben. A TRUE (EU Horizon 2020) projekt keretében, az AgriKultival és a Házikóval közösen hívunk mindenkit, aki szeretné a hüvelyeseket a megszokottól eltérő formában (is) az étrendje részévé tenni.


Főszereplő(k):

  • Balázs Bálint
  • Králl Attila
  • Bertényi GáborVissza az előző oldalra
Keresés:  
Csicseriborsó, bab, lencse...

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: