Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Idegenek kívül-belül


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Pécsi Tudományegyetem

Cím: 7632 Pécs (PTE BTK (Ifjúság útja 6.) D épület, D 004) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-21:00
A program nem regisztrációköteles.


A kerekasztal-beszélgetés számos kortárs filmrészlet bejátszásával arra a kérdésre keresi a választ, hol képződik az idegenség, az idegentől való félelem. Valóban külső behatolás történik, attól félünk, hogy az idegen veszélyezteti azt, ami a miénk (lakhely, kultúra, nyelv, gondolatok stb.)? Avagy az idegenség már eleve bennünk van, a születéskor, sőt már a fogantatáskor „idegen” testként jövünk létre, s később minden új tapasztalattal valami mást ismerünk meg, amit sokszor nem tudunk teljesen harmonizálni az addig megismerttel? Úgy tűnik, a másság, a másik váratlanul ér minket, miközben a mindennapi tapasztalatban is megbújik, egy új étel ízében, egy művészeti élményben, egy filmben, egy tájban vagy egy másik emberben, akivel összefutunk.


Főszereplő(k):

  • Dr. Lénárd Kata
  • Dr. Tarnay László
  • Dr. Turnacker Katalin
  • Simor KamillaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: