Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Dr. Réthy István: Vicces-e az, aki okos? Van a tudósoknak humora?


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Gyöngyösi Károly Róbert Campus

Cím: 3200 Gyöngyös, Mátrai út 36. (A épület, IV. előadó) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

20:30-21:00
A program nem regisztrációköteles.


Milyen kép jelenik meg előttünk, ha elképzelünk egy intelligens, okos embert? Jól öltözött? Ápolt? Komoly? Tud-e mosolyogni egyáltalán?  Na és egy tudós, területét „mélyen szántó" szaktekintély?  Egyáltalán mi az intelligencia? Mennyire záloga a sikerességnek az intelligencia foka? Mérhető ez valójában? Van több fajtája is? És ha már sikerről beszélünk, akkor mire fókuszálunk? Emberek közötti kapcsolatok menedzselésében sikeres? Üzleti értelemben sikeres? Váratlan megoldásokra képes? Jól improvizál? Tűri a frusztrációt? Mennyire kreatív?

A húszperces eszmefuttatás betekintést enged eme izgalmas világba és minél több kérdésre keresi a választ a résztvevők aktív bevonásával.  A tempó lendületes, a hangulat magával ragadó és a slusszpoén sem marad el! Mindez közérthetően, igényesen, emlékezetesen...


Főszereplő(k):

  • Dr. Réthy IstvánVissza az előző oldalra
Keresés:  
Vicces-e az, aki okos? Van a tudósoknak humora?

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: