Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Vanó Péter: Money in football


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Gyöngyösi Károly Róbert Campus

Cím: 3200 Gyöngyös, Mátrai út 36. (A épület, K-szint, 2.211-es szeminárium - Angol nyelvű szekció) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

19:30-20:00
A program nem regisztrációköteles.


Panem et circenses – entertainment has been around for thousands of years. European football (or soccer) has been arguably one of the leading sports for decades. And whether you like it or not, money is everywhere in football. It’s on all jerseys, it’s on the stadiums, in the hand of the owners, and of course in the mind of the players, too. Each week, millions of dollars change hands between clubs and players, fans and ticket offices, and sponsors and clubs. Professional football does indeed live up to the capitalist ideal; that if there is money to be made, someone will find a way to make it. While money is involved in almost every aspect of the game, there are a few specific areas where the influence is especially strong: In stadium naming rights, jersey sponsorship deals, player transfer fees and sponsorships. Also, barely a summer goes by now without a cherished club going into administration or a wealthy businessman funding a mid table team’s ascension to Champions League competitor. Meanwhile, the twice-annual multi-million dollar merry-go-round of transfer season sees players (and now managers) signed for sums thought impossible just a decade ago. Some say that money is killing football. Others think that if football is a religion, then money is the god. It’s a controversial topic indeed that generates endless debates amongst football fans.

But how much money are we talking about exactly? Which are the wealthiest, richest clubs, the most valuable football brands? How the world record for the most expensive footballer evolved? What kinds of revenues do the clubs have? Do football clubs really make profit? Can David beat Goliath in football? How much a footballer might earn in the best leagues and in Hungary? How TV and global commerce affects football finances? How much the best coaches earn? Does being a rich club automatically means success? Is there too much money involved in football? Let’s find some short answers to these questions in 20 minutes.


Főszereplő(k):

  • Vanó PéterVissza az előző oldalra
Keresés:  
Money in football

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: