Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Bata Miléna: Felkerekedett és elindult szerencsét próbálni... - Útkeresés és meglelt jutalom a munka világában


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Gyöngyösi Károly Róbert Campus

Cím: 3200 Gyöngyös, Mátrai út 36. (A épület, K-szint, 2.207-es szeminárium - Fiatal Kutatók Éjszakája) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

20:00-20:30
A program nem regisztrációköteles.


A gyermekkorunkban hallott mesék szereplői több olyan jellemvonással rendelkeznek, melyek saját életünk és karrierünk szempontjából is meghatározóak: ilyenek például a kitartás, az alkalmazkodás képessége és az empátia. Ezeken túlmenően minden mesehős saját boldogságának, boldogulásának, végső soron saját életének értelmét keresi egy-egy történetben.

Milyen tanulságok vonhatók le egy mesebeli történetből a mai munkavállaló számára? Hogyan járulnak hozzá ezek a jellemvonások a sikeres karrierépítéshez? És megtalálható-e az élet értelme saját munkatevékenységünk során?

Sorra születnek kutatások, melyek a teremtő, önmegvalósító, értelmes munka mibenlétét vizsgálják. Több erre vonatkozó felmérést végzett Csíkszentmihályi Mihály magyar származású pszichológus is, aki flow-elméletével a teremtő munkavégzés egyik lehetséges alternatíváját fogalmazta meg. Korábban Abraham Maslow állított fel egy modellt az önmegvalósítás felé vezető útról, melynek munkahelyi vonatkozásairól külön kidolgozott változat is készült. A két elméletben közös, hogy a fejlődés lehetőségét a „csúcsélmények” biztosítják. Ezek folyamatos megléte eredményezi a flow-élményt és az önmegvalósítás útján tartja az egyént.

Egyre világosabb tehát, hogy a sikeres élet záloga az „azért élünk, hogy dolgozzunk, vagy azért dolgozunk, hogy éljünk?” kérdés első felében rejlik.

Aki pedig nem hiszi, járjon utána…


Főszereplő(k):

  • Bata MilénaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Felkerekedett és elindult szerencsét próbálni...

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: