Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Drámajáték


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum) 112-es terem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

10:00-11:00
A program nem regisztrációköteles.


Szeretsz játszani? Kíváncsi vagy rá, hogy milyen drámajátékokkal tanulni? 
Ha igen, akkor gyere el drámajáték-foglalkozásunkra, hiszen egy öncélú, önkéntes, örömet adó foglalkozást kínálunk neked! Mire lesz szükséged? Egy kis nyitottságra, nevetésre és arra, hogy önfeledt gyermek legyél foglalkozásunkon. 
Olyan módszereket, gyakorlatokat igyekszünk bemutatni, amelyeknek mind a gyerekek, mind a pedagógusok hasznát vehetik tanulási, oktatási tevékenységük során. Különböző alkalmazott drámajátékokat, improvizációs és érzékenyítő gyakorlatokat ismerhettek meg. A foglalkozás során nagy hangsúlyt kap egyrészt a játékélmény, másrészt pedig a gyermekek különböző készségeinek a fejlesztése. 
A módszernek köszönhetően a tanulás élményszerű, gyakorlati alapú lesz és aktív befogadó/ résztvevő diák jelenik meg általa. Fontos még megjegyezni, hogy a drámajáték – drámapedagógia – nem csupán az irodalom oktatásában, hanem bármelyik tudományterület, tantárgy esetében alkalmazható. 

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Kusper Judit
  • Tóth MercédeszVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: