Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Egzotikus állatbemutató


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Leányka u. 6. (D épület 117-es terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
11:00-11:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
11:30-12:00
Szabad helyek száma: 1
A jelentkezés lezárult.
12:00-12:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
12:30-13:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Korábban ha a család vagy az ember állatot választott a kutya-macska-hörcsög-tengerimalac esetleg hullámospapagáj tengely mentén kezdte meg az ideális háziállat felkutatását. Az elmúlt években megjelent egy másik választási lehetőség is, ez pedig nem más, mint az egzotikus állatok színes halmaza. 
Az egzotikus állatok jelenleg nagyon divatosak, madárpókok, botsáskák, sünök, teknősök, kígyók, gyíkok és még folytathatnánk. Azonban amilyen látványosak és különlegesek ezek az állatok annál nehezebb a számukra megfelelő, ideális körülményt biztosítani legyen szó bármelyik állatcsoportról. 

Az állatbemutató célja nem csupán az, hogy félelmet legyőzve kígyót, gyíkot simogassunk, hanem az is, hogy kicsit közelebb kerüljünk ezen állatok világához és világosabb képet kapjunk róluk. 

A programot az AgriaTerra Egyesület tagjai tartják, akik a saját állataikat mutatják be, a felmerülő kérdésekre így a megfelelő szakembertől kapják meg a választ az érdeklődők. 

Az AgriaTerra Egyesületről: 
2014 végén tizennégy lelkes, egzotikus állatokkal foglalkozó fiatal összefogott, hogy megalapítsa az Eger környéki terraristák egyesületét. Célunk, hogy közelebb hozzuk ezeket az állatokat az emberekhez, és eloszlassuk a velük szemben kialakult tévhiteket, előítéleteket. Szívesen veszünk részt rendezvényeken, tartunk előadásokat, bemutatókat ennek érdekében. Várjuk érdeklődő iskolák, óvodák, rendezvényszervezők megkeresését.
Néhány állat amivel az egyesület tagjai foglalkoznak (a teljesség igénye nélkül): siklók, óriáskígyók, gyíkfélék, teknősök, madárpókok, egzotikus rovarok, stb.


Főszereplő(k):

  • Nagy ZsoltVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: