Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Egyenesen a képernyőre!


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum) alagsor stúdió) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:00-19:00
A program nem regisztrációköteles.


Egyenesen a képernyőre!

Programjavaslat a Kutatók Éjszakája c. egyetemi programhoz (2017. Szept. 29-e, 5 és 7 óra között) 

 

A Kutatók Éjszakája programsorozat keretében a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék egy kb. 1 ½ - 2 órás programra kér lehetőséget, melynek címe: Egyenesen a képernyőre! Az A. épület alagsorába lévő stúdióba szeretne vinni középiskolásokat. Itt egy rövid médiatörténeti áttekintést és a stúdió működését bemutató kiselőadást kapnak, majd utána a hallgatók 4-5 fős csoportokban az asztal köré ülhetnek, s ott egy valóságos televíziós kerekasztal-beszélgetés résztvevői lehetnek. Ezt megelőzően megbeszéljük a televíziós viselkedés általános szabályait. (A tanszéket Széchenyi Ágnes tanárnő és Farkas Anett tanszéki gyakornok képviselik.) A beszélgetést a stúdió munkatársai rögzítik, utóbb a résztvevők dvd-n meg is kapják. A javasolt beszélgetési témák:

 

 Miért vagytok büszkék Egerre? Befolyásolja-e a város iránti szereteteket az Egri csillagok?

 Meg vagytok-e elégedve a középiskolai kötelező olvasmányokkal? Esetleg milyen alternatív könyveket ajánlanátok az oktatás vezetőinek?

 Mit gondoltok a pályaválasztásról? Milyen szempontok befolyásolnak és miben kértek segítséget?


Főszereplő(k):

  • Dr Széchenyi ÁgnesVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: