Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Tanulj életet menteni


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum) földszinti aula) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

10:00-14:00
A program nem regisztrációköteles.


A program résztvevői egyénileg elsajátíthatják a felnőtt és a gyermek újraélesztés elvégzését. 
A Csecsemő és kisgyermeknevelő és Óvodapedagógus hallgatók tanulmányaik során megtanulják az alapvető elsősegélynyújtási ismereteket, melynek jelentős része az újraélesztés pontos kivitelezésének elsajátítása elméletben és gyakorlatban. 
A gyakorlati kivitelezés megtanulása nem csak a pedagógus jelölteknek fontos, hanem minden gyermek és felnőtt tudástárában jó ha ott van. Leggyakrabban hozzátartozóink esetében lehet rá szükség és fontos, hogy helyesen cselekedni tudjunk. A Kutatók Éjszakáján speciális ambu babákon gyakorolhatnak egyéni oktatás keretébe. Megtanulhatják hogyan kell szabad légutakat biztosítani, mellkast nyomni  és lélegeztetni hatékonyan.
Lehetőség lesz felnőtt, 3 éves gyermek és csecsemő újraélesztését elsajátítani. A programok résztvevői életmentő tudással gazdagodnak, képesek lesznek arra, hogy egy rosszullétnél, balesetnél tudatosan cselekedni tudjanak és laikusként életbe tartsák embertársaikat, amíg a szakszerű ellátás meg nem érkezik. Mindemellett kapnak egy oklevelet, mely tiszteletbeli újraélesztő taggá nyilvánítja a bátor résztvevőt.
Várjuk azokat a vállalkozó szellemű látogatókat, akik kezükben szeretnék tartani a tudást, hogy életet menthessenek adott helyzetben.

Természetesen az egészség jegyében a közkedvelt interaktív újszülött babáinkat is kivisszük a programra, hogy a babázni vágyó látogatók belekóstolhassanak a csecsemő ellátás örömeibe. Az interaktív babákat 4 féle programmal lehet indítani és a programozásnak megfelelően sír, jelzi az éhséget és egyéb szükségleteit, melyet a bátor "gondozónak" kitalálni és orvosolni kell.  A baba jelzi, ha el van takarva az arca és nem kap levegőt. A látogató bekapcsolódhat a gondozásba és gyakorolhatja tisztába tenni, etetni, büfiztetni vagy egyszerűen csak szeretgetni a babát, aki hangos, elégedett kacagással jelzi a helyes ellátást. 
Ugye milyen kedves feladat? De nem könnyű. 
Kóstolj bele ebbe a felelősségbe is!


Főszereplő(k):

  • Fürné Mosoni AnitaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: