Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Békamentés - Út a boldogsághoz


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Leányka u. 6. (D épület 322-es terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
14:00-14:30
Szabad helyek száma: 3
A jelentkezés lezárult.
14:30-15:00
Szabad helyek száma: 20
A jelentkezés lezárult.


Békamentés

Beszélgetés és interaktív foglalkozás Bozóki Balázzsal az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztályának és a Farmosi Békamentők csapatának tagjával. 
  
A program minden korosztály számára ajánlott. A résztvevők megismerkedhetnek a kétéltűek varázslatos világával. 

A békák és gőték állományát világszerte a kihalás veszélye fenyegeti. Ha ezek a különleges élőlények eltűnnek a Föld színéről, akkor az ökológiai egyensúly felbomlik és az emberiségre nézve is komoly következményekkel kell számolnunk. 
A békák védelme közös érdekünk és felelősségünk. 

Az előadás témái: A Tápió–Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzetben egy évtizede zajló kétéltűmentési akció. A kétéltűekhez kapcsolódó környezeti nevelési programok. A kétéltű állományok megőrzésének fontossága.
A program során a résztvevők megismerhetik, hogyan zajlik egy kétéltűmentési akció és az őshonos kétéltű és hüllőfajok közül több egyeddel élőben is találkozhatnak.


Főszereplő(k):

  • Horotán KatalinVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: