Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Újabb díjnyertes filmek szolgálnak alapul a szakmai beszélgetésekhez a Kutatók Éjszakáján


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Óbudai Egyetem (Budapest)

Cím: 1081 Budapest, Népszínház utca 8. ( BLAHÁTÓL 1 percre - Népszínház utca 8. - Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
18:00-20:00
Szabad helyek száma: 60


A program rövid leírása:

 

Újabb díjnyertes filmek szolgálnak alapul a szakmai beszélgetésekhez a Kutatók Éjszakáján.
Az Egészséges Munkahelyekért Film díjazott alkotásait nézzük meg.

Az "Automatikus fittnesz" a mi életünket is átható gyorsulásról szól. A hétköznapi őrületben minden automatikussá válik, élünk, dolgozunk, lélegzünk, gondolkozunk a futószalagon. A "Tényleg ezt akarjuk?"
kérdését veti fel a 20 perces, animációs film. Ennek kapcsán közösen gondoljuk végig, hogy mit tehetünk a munka világában a létezés megéléséért.

A "Napszámos szindróma" -ha szerencsések vagyunk-, nem érinti a mindennapi munkánkat. Nem ülünk hajnali 4.30-kor egy iroda előterében, azért hogy kiderüljön, elvisz-e valaki ma napszámosnak vagy feleslegesen várunk a munkára és az azért járó munkabérre.
Valódi sorsok bontakoznak ki a hajnali hidegben gőzölgő kávé mellett.
Férfiak viccelődnek és panaszkodnak, akik abban a reményben élnek, hogy egyszer majd lesz állandó munkájuk, amiből tisztességesen meg lehet élni. A filmet Bakács Rita rendezte.

A pszichoszociális kockázatok kezelése két oldalról érint minket.
Egyrészt munkavállalók vagyunk, akikre személy szerint hatnak a rosszul menedzselt kockázatok, és mi sem tudjuk kivonni magunkat a negatív hatásuk alól. Másrészt, elkötelezett szakemberek vagyunk, akik azért dolgozunk, hogy a munkavállalók legalább olyan egészségesen menjenek haza a munkából, ahogyan érkeztek, értve ezalatt a lelki egészségüket is.

 


Helyszín az épületen belül: I. 115.


Főszereplő(k):

  • Dr. Szabó Gyula
  • Gábor EdinaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Újabb díjnyertes filmek szolgálnak alapul a szakmai beszélgetésekhez a Kutatók Éjszakáján

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 45 városban, több mint 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: