Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Gasztronómiai kalandozások


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Egészségház u. 4. (B épület földszint, Kis előadó) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
15:00-18:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Főzzön együtt Nagy Zoltán királyi mesterszakáccsal!
A gasztronómia túlmutat egy szépen megterített asztalon, a megfelelő hőfokon, esztétikusan és udvariasan felszolgált étkeken. A gasztronómia önálló tudomány (némelyek szerint művészet). A gasztronómiában, vendéglátásban tevékenykedő szakembernek meg kell tanulnia az ételek elkészítését, szakszerűen felhasználni az élelmiszer-ellátást és konyhai erőforrásokat, elsajátítani a különböző konyhai technikákat, valamint megtanulni az étkek esztétikus látványtervezését.
A gasztronómia napjainkban olyan lehetőségeket rejt, melyek kihasználásával gazdagítani tudjuk a hagyományos és modern tudásunkat. A hazai gasztroforradalom és a gasztronómia iránti igény egyre nagyobb teret hódít. A gasztronómia kalandozások során betekintést szeretnénk nyújtani az egyes fázisfolyamatokba, a nyersanyagoktól a késztermékig.
A résztvevők közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek az eszközhasználat terén a főzési folyamatok elsajátításán keresztül. A program során az érdeklődők irányítottan maguk készítik el az ételeket, melyeket saját ízlésük szerint ízesíthetnek, majd jóízűen elfogyaszthatnak.
Az elkészítendő étel változhat, terveink szerint Eszterházy püspökhöz kötődő meleg ételt szeretnénk elkészíteni. A főzéshez az alapanyagok előkészített állapotban kerülnek kiosztásra. A résztvevőknek a kiadott és bemutatott recept alapján, a főzést koordináló mesterszakács tanácsait és segítségét követve, kell elkészíteni a megadott ételt. A program során biztosítjuk a főzéshez, sütéshez szükséges eszközöket, a higiéniás környezetet és a tálaláshoz szükséges eszközöket is.


Főszereplő(k):

  • Farkas AttilaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: