Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Jog és politika a Trónok harca világában


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. (ELTE ÁJK, Aula Magna) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
21:30-23:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Napjaink egyik legnépszerűbb televíziós sorozata a Trónok harca, amelynek rendkívül összetett a világa. Ez a világ azonban nemcsak a sárkányokról, a Másokról, a véres csatákról szól. Ennek a világnak összetett jogi és politikai rendszerei is működnek, amely sok tekintetben a középkor világát idézi meg.

Az eseményen az ELTE ÁJK három oktatója – Tóth Csaba, a Politikatudományi Intézet adjunktusa, Kisteleki Károly, a Római Jogi és Összehasonlító Jogi Tanszék adjunktusa és Hoffman István, a Közigazgatási Jogi Tanszék docense – áttekinti, hogy milyen politika, jogtörténeti és közjogi vonatkozásai vannak a Tűz és Jég világának. Ha érdekli a Vörös Nász jogi háttere, ha kíváncsi arra, hogy ki és milyen alapon formálhat igényt a Vastrónra, ha érdekli a Hét Királyság felépítése és államrendszere, ha tudni akarja mire is jó a Király segítője, s hogyan jelennek meg a rendi gyűlések ebben a világban, akkor ezen az eseményen a helye!

A közönség bevonásával zajló beszélgetésen a Trónok harca leginkább aktuális kérdéseit vizsgáljuk meg – a politikatudomány, a jogtörténet és a közjogtudomány szemüvegén keresztül.

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Hoffman István
  • Dr. Kisteleki Károly
  • Dr. Tóth CsabaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: