Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Játékosan a sporttudományról


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum) udvar ) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

09:00-12:00
A program nem regisztrációköteles.


A rendszeres testedzés, sportos életmód kialakítását érdemes inél fiatalabb korban elkezdeni, ezért rendezvényünk elsődleges célcsoportja az óvodás korosztály, akik számára játékos formában szeretnénk bemutatni a sportok izgalmas világát.
Szeretettel várjuk tehát az  5-7 éves, óvodás korosztályt a  rendszeres fizikai aktivitást és a sporttudományt népszerűsítő, játékos programunkra, melynek keretein belül három különböző foglalkozástípust is kipróbálhatnak az érdeklődő gyerekek és kísérőik. 
Interaktív, ismeretterjesztő foglalkozáson lehetőség nyílik kérdezz-felelek és kvízfeladatok során bővíteni a gyermekek sporthoz kötődő ismereteit, és játékos formában kipróbálni az egyes sportágak alapmozdulatait, eszközeit. A programelem célja, hogy új sportágakkal ismerkedjenek meg a gyerekek és kipróbálhassák azokat.
Kreatív foglalkozás során dekorgumi hűtőmágnest készíthetnek, mely a kedvenc sportágukhoz kötődő sporteszközöket ábrázolja (pl. futball labda, kosárlabda, tollasütő stb.) Kutatók Éjszakája könyvjelzőt, kitűzőt is alkothatnak, amit a programon szerzett emlékeikkel díszítenek. 
Egy mozgásos játék során az érdeklődő gyerekek megismerkedhetnek néhány sportág speciális eszközeivel (pl. koordinációs létra, kis gátak, szivárvány ejtőernyő, szemüveg, stb., és élő tekebábuként (fitball labda segítségével)izgalmas versenyben vehetnek részt.

 


Főszereplő(k):

  • Herpainé Lakó Judit
  • Boda EszterVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: