Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Az 1956-os események az Egri Pedagógiai Főiskolán


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum) II. emeleti folyosó) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
10:00-10:30
Szabad helyek száma: 97
A jelentkezés lezárult.


A 20. század történelmi viharaiban volt egy „forró ősz”, amikor a világ néhány napig Magyarországra figyelt. Ennek 60. évfordulójáról tavaly emlékeztünk meg, s ennek alkalmából országszerte számos rendezvény állított emléket az 1956-os forradalomnak és szabadságharcnak.
Az Eszterházy Károly Egyetem Történelemtudományi Intézete az 1956-os Emlékbizottságának támogatásával „A magyar szabadság éve” elnevezésű programsorozat keretében egy kiállítással tisztelgett a hősök előtt. Külön megtiszteltetés, hogy Intézetünk olyan falak között működik, és a rendezvény olyan falak között zajlik, amelyek tanúi voltak a forradalom számos helyi jelentőségű eseményének: többek között a Líceum tornyán álló vörös csillag eltávolításának, a rádióadó beüzemelésének, vagy a Díszterem erkélyén felállított golyószórónak.
Látogatóink a Líceum második emeletén megtekinthetik a kiállítás anyagát, a téma kiváló szakértője és a kiállítás kuratóriumának elnöke, Dr. Kozári József pedig egy 10 órakor kezdődő vezetéssel egybekötött interaktív előadás keretében válaszol a felmerülő kérdésekre.
A kiállítás anyagát úgy állította össze a kuratórium, hogy abban a legkisebbektől az idősebbekig mindenki találjon számára érdekes elemeket. Korabeli dokumentumok, fényképek és a forradalom emblematikus jeleneteit bemutató makettek is megtekinthetők. A programra egyaránt várunk gyerekeket és felnőtteket, diákcsoportokat és egyéni érdeklődőket.


Főszereplő(k):

  • Várkonyi PéterVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: