Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Irodalmi játszóház, avagy csinálhatjuk másként is!


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum) I. emeleti folyosó) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

09:00-13:00
A program nem regisztrációköteles.


Idén is színes programokkal várjuk az irodalom iránt érdeklődő fiatalokat, felnőtteket és családokat! 
Ezen a délelőttön a szórakozásé a főszerep. Az élményközpontú irodalmi foglalkozás maga a játékosság és az önismeret szelencéje. A diákok saját nyelvükön szólalhatnak meg, ezzel is könnyítve a megértést és az átélés aktusát. A résztvevők közvetlenül sajátíthatjnak el különféle ismereteket, úgy, hogy maguk is aktív részesévé válnak egy izgalmas folyamatnak. A kreatív írás során a résztvevők alkotnak, beszélnek, és saját élményeiket adhatják át, önthetik irodalmi formába.
Tematikánk része a kortárs irodalom megismertetése az általános iskolás, illetve a középiskolás korosztállyal. Legfőbb célunk az irodalom iránti érdeklődés növelése, továbbá az olvasási kedv felkeltése, erősítése. A rendezvény során szórakoztató formában mutatjuk be a fontosabb magyar és külföldi kortárs szerzők műveit. A résztvevők társasjátékos formában ismerhetik meg a titkosírásokat, a klasszikus irodalmat és a rémromantikát. 
Egy kis ízelítő tervezett programjainkból: 
•        Versfal a Líceum aulájában: mi bemutatjuk kedvenceinket, ti pedig feltűzhetitek versfalunkra  szeretett verseiteket.
•        Irodalmi puzzle: Szereted a vizuális rejtvényeket? Jó az arcmemóriád? Gyere, teszteld nálunk az irodalmi puzzle feladataival! A résztvevőknek híres alkotók portréit, művek illusztrációit kell összerakni, majd egymáshoz társítani. 
•        Totó: meghökkentő kérdések, meghökkentő válaszok.
•        Középiskolás irodalmi Activity: rajz, körülírás, vagy mutogatás, irodalom, vers, dráma témában.
•        Kutass az irodalomban, találd meg a furcsaságokat! Irodalmi vadászat a Líceumban. 
•        A résztvevők megismerhetik az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak munkáit, lapbook-jait, élményközpontú irodalmi foglalkozáson készült alkotásait. 
•        Van egy gondolatod? Oszd meg a firkafalunkon!
 
További izgalmas és játékos programokkal várjuk a Kedves Érdeklődőket!

 


Főszereplő(k):

  • Galvács RékaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: