Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
MY WAY - Frank Sinatra est


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum) 112-es terem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-19:00
A program nem regisztrációköteles.


Színház a kutatók kocsmájában!
A Jazzymotion nevezetű formáció 2016 tavaszán jött létre Farkas Antal, zongorista és Káli Gergely, színművész együttműködésének köszönhetően. Céljuk az volt, hogy népszerű és színvonalas dalokból álló komplett zenés műsorokat állítsanak össze egy szál zongora kíséretében, a jazz, a swing és a pop műfajában kalandozva a dalok közt átkötő prózákkal, ezzel színházi légkört varázsolva a publikum elé.
A Jazzymotions formáció My Way című színdarabjában tizennégy színvonalas, fülbemászó, sajnos manapság már kissé feledésbe merült dalt ismerhet meg a közönség, amelyek a történetet adó összekötő szöveggel válnak teljes színpadi produkcióvá. Ezek a művek nagyrészt Frank Sinatra előadásában kerültek be a köztudatba. A dalok közt zenei aláfestéssel elhangzanak prózában a szövegek magyar fordításai, ami egy kerek élettörténetet mesél el. Így lesz a „My Way” egy 50 perces egyedi, szívhez szóló zenei élmény.
Farkas Antal zongorakíséretével Káli Gergely színművész magával ragadó előadói estjén Frank Sinatra többszörös Grammy- és Oscar-díjas olasz-amerikai énekes dalaiból válogatott produkciójában fordulatos életutat járhat végig a közönség az est folyamán. Hallható lesz többek közt a Moonriver, a Come Fly With Me, a Fly Me To The Moon, az I’ve Got You Under My Skin, az All Of Me, a New York, New York vagy éppen a Somewhere Beyond The Sea.
Káli Gergely és Farkas Antal zenés estje a Kutatók Kocsmája program részként valósul meg a Líceum földszinti, reprezentatív, 112-es könyvtári termében a Tittel Pál Könyvtár szervezésében.

 


Főszereplő(k):

  • Ferenczné Oszlánczi KrisztinaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: