Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Csillagászat és művészet – A Világegyetem, mint a költészet, a festészet és a zene múzsája


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum, Varázstorony) Planetárium) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
21:00-21:40
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Csillagászat és művészet - A Világegyetem, mint a költészet, a festészet és a zene múzsája

A csillagos ég, a Hold, a Nap évezredek óta a művészet élményforrásai. A költők megénekelték, a festők lefestették, a zeneszerzők hangjegyekbe foglalták az égi jelenségeket. Az űrkutatás, a Naprendszer és az idegen bolygók felfedezése különösen a vizuális művészetekre hozott nagy fellendülést: létrejött a Space Art („Világűr-Művészet”), egy teljesen új művészeti ág. A NASA-nak külön Space Art részlege van, az ott dolgozó munkatársak művészi kvalitásaik mellett jelentős természettudományi háttérismerettel rendelkeznek. Feladatuk az űrkutatás népszerűsítése és az elért eredmények közérthetővé tétele. Műsorunkban a Space Art hatalmas anyagából mutatunk be néhány érdekes műalkotást, közben klasszikus és mai költők csillagászati ihletésű verseit hallgatjuk, a háttérben elektronikus „űr-zenék” szólnak és lesz egy zenei és képi meglepetés is. Reméljük, hogy ez a „Gesamtkunstwerk” igaz élményt jelent majd a közönségnek.

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Ujfaludi LászlóVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: