Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Tudásoddal szabadulj ki a tantermekből!


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Budapesti Gazdasági Egyetem

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. 18/a. (F épület ) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
18:00-20:00
Szabad helyek száma: 33
A jelentkezés lezárult.


Úgy érzed, hogy a rejtvények, fejtörők nagymestere vagy? Játszi könnyedséggel oldod meg a legbonyolultabb feladványokat is? Akkor nálunk a helyed! A Kutatók Éjszakáján a BGE zalaegerszegi karán próbára tesszük a szuperképességeidet, mindezt az alábbi feladatok keretein belül:

  • „Mi van a számítógépben – alkoss számítógépet!”- találd meg a sok alkatrész között, melyek azok melyek elengedhetetlenek egy számítógép működéséhez
  • „Gazdálkodj okosan!” – mennyire vagy jártas a pénzügyek, számvitel és a gazdaság egyéb területein? Most itt a lehetőség a bizonyításra
  • „Utazás a világ körül” – jó nyelvérzék és nyelvtudás előny a kijutáshoz
  • „5 év a zöld úton!” – környezettudatosság, egészséges életmód
  • „A számok bűvöletében” – matematikai érzék nagy előny
  • „Pick to light” – logisztika egy teremben

Ha úgy érzed, hogy ez az igazán neked való feladat, akkor regisztrálj szeptember 28-ig! A játék a helyszínen 30 percenként indul.

Minden csapat és játékos kampusz érméket kap, ha kiszabadul, melyeket beválthat a regisztrációnál ajándéktárgyakra.


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: