Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Együtt, egymásért a logisztikában


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2. (Q épület B szárny 402-es terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
20:30-22:00
Szabad helyek száma: 18
A jelentkezés lezárult.


Mibe kerül nekem egy döntés? Hogyan tudjuk számszerűsíteni a rövidtávú és hosszú távú hatásokat? A program kapcsán játékra invitáljuk a résztvevőket. Egy ellátási lánc működését fogjuk szimulálni, mely manapság a logisztikai kutatások legizgalmasabb területe. A játék keretében – éppúgy, ahogy ez a valóságban is történik – a szereplők egymástól fognak termékeket rendelni, mégpedig sört. A játék során vizsgált és szimulált ellátási lánc 4 pozícióból áll. Minden egyes pozícióhoz legalább 1 főt delegálunk, de akár egy 2 fős csoport is betöltheti ezt a szerepet.  Minden pozícióban döntéseket kell hozni, melyek eredményeképpen kialakul az aktuális raktárkészlet, vagy hiány, melyek mindegyike különböző mértékű költséget okoz. A játékosok célja, hogy minél ügyesebben állítsák össze a saját szállítójuk felé leadott megrendeléseket, és minél jobban ki tudják szolgálni saját vevőiket. A játék izgalmát az okozza, hogy minden versenyző kettős szerepbe kényszerül. Egyrészt a saját csapatán - azaz ellátási láncán - belül kell kivívnia a legjobb helyezést, melyet a legalacsonyabb költséggel nyerhet meg, másrészt az egyes csapatok egymással is versenyeznek, és a csapatok összesített költsége alapján csapateredményt is hirdetünk. A játékban való sikeresség feltétele a kiváló helyzetfelismerés, és egy ügyes rendelési stratégia megtervezése, illetve a rendelési stratégiának a folyamatosan változó aktuális helyzethez igazítása.


Főszereplő(k):

  • Kelemen TamásVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: