A kenyér szerepe a magyarok táplálkozásában

 

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelem és Vendéglátipari Karának érdekes előadásának keretében hallhatunk arról, hogy a kenyér évezredek óta fontos tápláléka valamennyi népnek, nemzetiségnek. Az előadás foglalkozik a kenyér jelentőségével, történetével, a hozzá szükséges gabonákkal, és természetesen elkészítésének gyakorlatával a múltban és a jelenben. Bemutatja azt is, hogy a magyar ember számára, a kenyér nem csak egy táplálék, hanem számtalan jelentése is van, melyek közül talán a legfontosabb, hogy nyelvünkben a „kenyér”, a „búza” és az „élet” szinonimák. A magyar ember számára, ha kenyér van, akkor minden rendben is van.

Látogathatóság
Csak online , Bármikor megtekinthető
Kinek ajánljuk?
gimnazista, egyetemista, felnőtt
Tudományág
társadalomtudomány
Programtípus
Előadás
Szereplők
Szervező
Budapesti Gazdasági Egyetem
0613013424

Only with Hungarian knowledge

Nem regisztrációköteles

Bármikor megtekinthető