A színek jövője / Future of colours

 

A 2018 óta érezhetően a médiában is megerősödő fenntarthatósági divatirányzatok nyomán az lehet az érzésünk, hogy már minden biopamutból van és ökológiailag is korrekten előállítva. A valóság ennél árnyaltabb, a textilismereti kultúránk fejlesztésre szorul, mellyel a közvetlenül a testünkkel szinte egész életünkben érintkező ruhák legalapvetőbb tulajdonságainak megértését ösztönözzük.
A tervezett program keretében a résztvevők előadás formájában részletesebb betekintést nyerhetnek a ruházataink alapját képező anyagok és festékek viszonyába, valamint ezek jövőbe mutató lehetőségeiről. A jelenlegi nagyipari festési módszerek nem fenntarthatóak és környezetbarátak, ám léteznek olyan kísérletek, melyek teljesen új alapokra helyezik a ruháink színeivel való viszonyunkat. Milyen alapanyagokon milyen új festési módszerek lehetségesek? Vannak könnyebben és nehezebben előállítható színek, bőrbarátabbak és veszélyesebbek?
Az előadó a hazai fenntartható divattal foglalkozó alkotók egyikeként ilyen irányú kezdeti kutatásait szeretné megosztani az érdeklődő közönséggel, egy női ruha készítő, műhelyvezető és művészeti menedzser szemszögéből.

Regisztráció e-mailben: annakudron@gmail.com

Alkalmak
2020-11-27
09:15 - 10:00

Only with Hungarian knowledge

Regisztrációköteles

Élő