Érdemes-e hatékony társkeresést támogató adatbázist használni?

 

A tipikus felhasználó egyszerűen megszokta, hogy általában nem tud automatizált kereslet-kínálat párosító alkalmazást használni, ezért rengeteg idő ráfordításával szűrve keres és böngészget.

Korunk kerítői, az internetes társkereső oldalak egyre népszerűbbek egyrészt a meghosszabbodott életkor miatt, másrészt a munkavállalási és a tanulási lehetőségek földrajzilag igencsak kitágult világának köszönhetően. A társkereső oldalak felhasználója vagy szívesen fordít nagyon sok időt böngészésre, mert talán nem is tudja, milyen társat keres, vagy nem szívesen teszi, de általában nem tehet mást, mert rengeteg emberi jellemzőről elhiszi, hogy úgysem számszerűsíthető az automatizált összehasonlítás céljából.

A közgazdaságtan szerint ezt a piacot a kudarc jellemzi, ha a felhasználók hosszú órákat kereséssel töltenek, hiszen mégis nagy valószínűséggel rémálom lesz az első randi az összehozott pároknak. Pedig annak már csak a kémia tesztelésére tett kísérletnek kellene lennie… véleményem szerint.

Az általam elképzelt társkereső oldal intelligens adatbázisa a hagyományos igényeken túl a személyre szabott igények ütköztetésére is képes. Hat modell bemutatása [esetleg tesztelése] nem csak az informatikusok számára értelmezhető és szórakoztató. Kiderül, hogy jól megtervezett adatrendszerből böngészgetés nélkül lehetséges érdemi tájékoztatást kapni arról, hogy egy regisztrált felhasználó mennyire illik össze a legszélesebb feltételrendszer alapján szóba jöhető többi társkeresővel.

Végül tippelje meg a kedves közönség: vajon az a viszonylag sok felhasználó – aki a válogatást ki nem adná a kezéből – megbízna-e az én adatrendszerem találataiban?

Alkalmak
2020-11-27
21:00 - 21:50

Only with Hungarian knowledge

Regisztrációköteles

Élő