Képes krónikák - avagy jegyzetek egy történelmi képregény margójára

 

Vegyél részt Te is osztályoddal rendkívüli rajzos történelem óránkon, ha téged is érdekel hogyan kerültek viking harcosok egy Szent  István korát  bemutató képregénybe! Vajon miért lett az egyik legvéresebb és legizgalmasabb negyven éve történelmünknek az első királyunk halála utáni időszak? Ki az a száműzött velencei nemes, aki később kétszer is magyar király lett? Hányan dolgoznak egy képregényen, mire a kezetekbe kerül, és hogyan készül?

A Képes Krónikák előadáson bemutatjuk hogyan lehet egy képregénnyel és egy applikációval közelebb kerülni a magyar történelemhez.

Várjuk általános iskola felső tagozatos osztályainak és középiskolai osztályoknak a jelentkezését. November 19-ig történő tanári regisztrációt követően az előadásban bemutatott Képes krónikák című könyvből 1-1 példányt postai úton eljuttatunk az osztályoknak, hogy élőben is kipróbálhassák mobiltelefonjuk segítségével hogyan kell életre egy történelmi képregény. A tanári regisztrációkat a rendezveny@mma-mmki.hu e-mail címre várjuk az iskola pontos nevével, címével iskolai e-mail címről megküldve.

Alkalmak
2020-11-27
10:00 - 10:45

Only with Hungarian knowledge

Regisztrációköteles

Bármikor megtekinthető