Közös nyelvünk az IKT

 

A program célja az érdeklődő fiatalok megszólítása közös nyelvünk, az IKT által. Interaktív előadás, beszélgetés és véleménycsere az oktatásban használható programok, applikációk és egyéb felületek lehetőségeinek élményen alapuló megismerése.

Az interaktív előadás tartalmában megjelenik az IKT oktatásban betöltött szerepe, a táguló tanítási környezet a ma pedagógiájában és a jövőre irányuló elképzelésekben.

A résztvevők információkkal gazdagodhatnak az innovatív pedagógiai módszerekről, hazai és külföldi jó gyakorlatokról, előremutató megoldásokról.

Az előadást követően mozgalmas online és offline aktivitások keretében nyílik módja a résztvevőknek a hallott elméleti ismeretek gyakorlatban történő megismerésére, kipróbálására. Az élményszerzés lehetőségét interaktív pontok biztosítják, melyek online játékok, offline játékok, applikációk, interaktív tábla szoftverrel készült feladatok, illetve QR kód beolvasásával saját okos eszközzel végezhető feladatokkal változatos formákban jelennek meg.

A gyakorlatorientált tapasztalatszerzés tervezett alkalmazásai, szoftverei, applikációi:

  • Mentimeter.com

  • LearningApps

  • Promethean Active Inspire program

  • Wordwall

  • Story Dice

  • Kahoot

A közös munka értékét adja, hogy a hallgatóság betekintést nyer az IKT oktatásban betöltött szerepét illetően a reflexiók megfogalmazásával az interaktív szófelhő készítésében, a kilépő kártyák kitöltésével, illetve online szavazásokkal.

Látogathatóság
Csak online , Bármikor megtekinthető
Kinek ajánljuk?
nem korfüggő
Tudományág
természettudomány
Programtípus
Bemutató
Szereplők
Gróf Anita
Szervező
Szent István Egyetem
06-28-522-000

Only with Hungarian knowledge

Nem regisztrációköteles

Bármikor megtekinthető