Quo vadis, Homo sapiens - új együttműködés és értékrend igénye a kihívások évtizedében

 

Soha nem éltek az emberek ilyen jómódban a Földön, mint napjainkban. Mégis rengeteg aggasztó jelenség árnyéka vetül erre a jólétre: egy világjárvány, a fajok tömeges kihalása,  és persze a klímaváltozás.

Az előadásban rá fogok világítani, hogy e problémáknak egyik közös vonása a gyökerüknél ott rejtőző könyörtelen exponenciális növekedés, valamint, hogy leküzdésükhöz globális társadalmi csapdákat kéne elkerüljünk. Számos olyan kísérletet mutatok be melyek segítségével megismerhető az emberi viselkedés az ilyen társas csapdahelyzetekben. Ennek alapján megállapíthatjuk, hogy csak világméretekben teljesen új együttműködés és szemlélet hozhat megoldást a problémáinkra. Ám ezért mi is tehetünk és tennünk is kell. 

 Az előadást ZOOM-mal közvetítjük. A megadott link (https://zoom.us/wc/join/95399775320?pwd=OVdBWGxUOThWQzBiN3gzeExHb1ZqUT09) átirányítja Önt a "Join a meeting" oldalra. Itt adja meg nevét (1) - ez lehet egy tetszőleges becenév, majd pipálja ki az "I'm not a robot" ellenőrző kérdést (2) és csatlakozzon (Join)! Az előadó kiváncsian várja "chat"-en írt vagy szóban feltett kérdéseit!" Az előadás a Kutatók Éjszakája után on-line továbbra is hozzáférhető lesz, az ehhez tartozó linket a későbbiekben frissítjük.

Alkalmak
2020-11-27
20:00 - 20:40

Only with Hungarian knowledge

Nem regisztrációköteles

Élő és utólag feltöltött videó